Leeuwergem, het paradijs voor spaniëls

enthousisaste Cocker Jay kopieSpaniëlachtige hondjes worden al eeuwenlang gebruikt voor de jacht op vederwild. Vroeger joegen ze onder het net of met de roofvogel, vandaag blijven ze hun taak vervullen onder het geweer. Het zijn specialisten van de dichte lage dekking en blijven dicht bij de jager. In Leeuwergem ontdekten wij het paradijs voor spaniëls tijdens de CACIT-veldwedstrijd. Het verslag van deze bijzondere dag kan men hier lezen.

De Jachthond nr 1 2019 :spaniels DJH 2019nr1

 

Dog of Flanders part 3

kindervriend kopie Patrasche, mijn labradorpup waarover bericht werd in vorige afleveringen, is intussen een stevige tweejarige reu geworden. Met vallen en opstaan hebben we hem klaargemaakt voor zijn eerste test: retrieverwedstrijd in Lubbeek. Over het wedervaren en plusjes en minnen gaat dit artikel . Conclusie : over zijn waarde als jachthond is er geen twijfel, als wedstrijdhond moet er nog geschaafd worden.

Een eerste test voor Patrasche dog of flanders part3 – DJH nr 3 2018

Workingtest Finale 2017

toller Nino op weg naar eerste proefOm met een retriever deel te nemen aan de Belgische Finale moet je minstens op één workingtest van het voorjaar een finale plaats behaald hebben. Dus alleen de beste honden komen in aanmerking in één van de drie klassen. In 2017 werd de wedstrijd georganiseerd door Best of Friends in Wingene en het werd een topdag zowel qua organisatie als qua keuring en ingeschreven honden.

Lees artikel : Finale WT 2017 DJH 4 2017

IWT Retrievers 2016 in België

dejachthond april 2015 bisDe Internationale Workingtest is het grootste jaarlijks  event voor werkende retrievers . Dit jaar lag de organisatie in handen van de Belgian Labrador Retrieverclub en greep de wedstrijd plaats in Lubbeek. Gedurende twee dagen kregen de 40 teams uit gans continentaal Europa apporteeropdrachten op het hoogste niveau. Uiteindelijk won een Nederlands team met een straatlengte voor op de anderen. Het Wilhelmus klonk dan ook terecht over de Vlaamse velden.

Lees het artikel in De Jachthond door hier te klikken :IWT DJH 2016 nr 2

In dit nummer staat ook een uitgebreid interview met de winnaar: surf naar De Jachthond

Aan de slag met Spaniëls

P1040028” Belangrijk zijn vooral: een terrein met dekking en wild; een geduldige voorjager; een hond die het terrein weet te bewerken zonder zich te vergalopperen en het aanwezige wild te hetzen. ” Met deze goede raad gingen we vorig jaar aan de slag met enkele jonge Cockers. Onze ervaringen lees je in dit artikel.

De Jachthond nr 4 2015 klik hier:   aan de slag DJH 2015 nr4